Sindikalci do kraja avgusta očekuju povećanje najniže plate u Srpskoj /VIDEO/

Prosječna plata u Republici Srpskoj trenutno iznosi 1.160 KM, a najniža plata 650 KM. Sve su to bila povećanja plata, ali to nije ni blizu koliko je potrebno za jedan pristojan život radnika”, rekla je Ranka Mišić u Banjaluci na obilježavanju 30 godina rada Saveza sindikata Republike Srpske.

Priča o povećanju plata čini se najteže pada poslodavcima. U Uniji uduženja poslodavaca danas kažu da je ipak uvijek potreban socijalni dijalog izmedju Vlade, Saveza sindikata i Unije.

Bilo je mnogo izazovnih i teških trenutaka, a Savez sindikata je dijelio sudbinu Republike Srpske.Uvijek smo bili na pravoj strani i zajedno rješavali probleme, rekla je predsjednica Srpske.

Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je da Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih radnika u svojoj istoriji i da je prosječna plata radnika najviša u regionu.

Savez sindikata dao je puni doprinos u ostvarivanju prava radnika, podsjetio je predsjednik Republičkog Parlamenta.

Svečanom akademijom u Banjaluci je danas počelo obilježavanje 30 godina rada Saveza sindikata Republike Srpske. U organizaciji djeluje 15 granskih sindikata i ima više od 100.000 članova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *