Šeranić posjetio djecu u Bečićima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas u Bečićima četvrtu grupu djece koja se nalaze na desetodnevnom ljetovanju u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”.

Šeranić je rekao da je ovaj projekat izuzetno važan za njihovo odrastanje i razvoj, posebno kod osjetljivih kategorija djece, zbog čega mu posebnu pažnju posvećuju svi u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Drago mi je da vidim da djeca ovdje kvalitetno provode vrijeme, druže se, stiču nova poznanstva, ohrabruju jedni druge, njeguju empatiju, jačaju samopouzdanje i afirmišu svoje potencijale, što su vrijednosti za čitav život”, rekao je Šeranić.

U programu kontinuirano zajedno učestvuju djeca iz porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i drugi, a direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović zahvalio je ministru i Vladi Srpske za podršku u realizaciji projekta.

“U ovoj godini Projekat se realizuje kroz 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra, a priliku za ljetovanje imaće ukupno oko 1.700 djece. U odmaralištu imaju sadržaje neophodne za kvalitetan i prijatan boravak i ostvarivanje ciljeva projekta, što obuhvata sportske terene, radioničarski prostor, računarsku opremu i odvojeni dio prelijepe bečićke plaže. Svake godine nastojimo da unaprijedimo to iskustvo boravka ovdje, što ćemo nastaviti i u narednom periodu”, rekao je Jović.

U okviru ove smjene u dječijem odmaralištu “Užice” zajedno ljetuje 120 djece iz Bijeljine, Laktaša, Nevesinja i Banjaluke, uz stručnu podršku vaspitača i drugog osoblja.

Za prethodnih 20 godina projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” obuhvatio je više od 36.000 djece i odraslih /vaspitača, stručnog osoblja, roditelja-pratilaca djece sa smetnjama u razvoju/ iz svih opština Republike Srpske.

Projekat realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Srpske i finansijsku podršku Vlade Republike Srpske.

“Činjenica da se ovaj program realizuje više od 20 godina govori o posvećenosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Javnog fonda za dječiju zaštitu, dobrobiti djece”, zaključeno je u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *