Šeranić: Od sljedeće sedmice se ubrzava proces vakcinacije /VIDEO/

Testirano je 158 laboratorijskih uzoraka, a korona potvrđena kod četiri osobe.Radi se o tri muškarca i jednoj ženi, mlađe i srednje životne dobi, iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Pala i Prnjavora. Preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi iz Čelinca.

Građani kojima se približava 90 dana od primanja prve doze Sputnjika, pitaju kada će biti revakcinisani. Isporuka ruskih vakcina “sputnjik ve” za imunizaciju protiv virusa korona biće u rokovima od 90 dana od kada je primljena prva doza, rekao je šef Predstavništva RS u Moskvi Duško Perović.

Vakcinaciju u Srpskoj potrebno je ubrzati! Republički štab za vanredne situacije donio je zaključke koji će doprinijeti bržoj imunizaciji. Da bi proces vakcinacije bio brži, bolnice su dužne da domovima zdravlja obezbijede po dva tima, sa ljekarom i medicinskim tehničarom. Prema potrebi, biće organizovani dodatni vakcinacijski punktovi i mobilni timovi za vakcinisanje građana, kojima je pristup zdravstvenoj ustanovi otežan.Sredinom jula očekuje se isporuka kineskih vakcina.

Kako je danas prenio portal Kliks građani Sarajeva su se požalili na nove probleme u organizaciji masovne vakcinacije u sarajevskoj dvorani Zetra. Građani su rekli da je riječ o onkološkim pacijentima koji su dobili poziv da im je danas termin za vakcinaciju, međutim kada su došli pred Zetru, medicinski tehničari su im rekli da se ipak ne mogu vakcinisati danas jer – vakcina nema.

Iako je epidemijska situacija u Srbiji stabilna, nadležni strahuju da bi širenjem delta soja koronavirusa među mladima koji nisu vakcinisani mogla znatno da se pogorša. Neophodno je ubrzanje vakcinacije uz poštovanje epidemioloških mjera.

Republika Hrvatska službeno će omogućiti svim hrvatskim državljanima vakcinisanje protiv virusa korona, što uključuje hrvatske državljane koji žive u BiH i susjednim državama.

A na današnjoj konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite pale su maske. Štab je, naime prezentovao kako funkcionišu KOVID potvrde. U pozivu na današnju konferenciju Nacionalnog Štaba civilne zaštite stajalo je da svi dođu s KOVID potvrdama. Nakon što su svi koji su se našli u dvorani donijeli potvrde i time ispunili kriterijume – ministar Božinović predložio je da svi skinu maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *