“Sembersku kuću” otvoriti u sinergiji svih institucija

Područna privredna komora Bijeljina saopštila je da je neophodno da se višestruko značajan projekat “Semberska kuća” ostvari u sinergiji svih institucija.

Stav ove komore je da će u tom cilju pružiti doprinos kao integrativni faktor između Vlade Republike Srpske, lokalnih zajednica, privrednih društava, udruženja i ostalih učesnika.

Jedan od osnovnih motiva osnivanja “Semberske kuće” je promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, uz šansu da se domaćim poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada, te kontinuiran i siguran plasman proizvoda na tržište, ali i ponuda zdravih proizvoda turistima kojih je u Bijeljini svakog dana sve više.

Pozdravljajući odluku gradonačelnika Bijeljine da bude započeta realizacija ovog projekta, u saopštenju se dodaje da će Područna privredna komora nastaviti djelovanje s ciljem realizacije ovog projekta, kao i sa pružanjem podrške otvaranju objekata “Majevička kuća” i “Vlasenička kuća”, što će znatno pomoći integrisanju i sistemskom razvoju turističke ponude ove regije.

Inicijativu za realizaciju ovog projekta pokrenula je ova privredna komora u sklopu šireg projekta razvoja regionalnih i lokalnih brendova i zaštite geografskog porijekla proizvoda koji se sprovodi već dvije godine, navedeno je u saopštenju.

U sklopu tog projekta prošle godine u Bijeljini održana regionalna konferencija “Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda”, kao i Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine “Naše je bolje” u februaru, na kojem je u toku panel diskusije istaknut projekat “Hercegovačke kuće” kao jedan od najpozitivnijih primjera razvoja brenda jednog grada.

Ovaj projekat Područna privredna komora Bijeljina sprovodi s ciljem objedinjavanja i sistemskog razvoja turističke ponude ove regije.

Imajući u vidu ubrzan razvoj sektora turizma na prostoru 12 opština sa područja Područna privredna komora Bijeljina, kao i potrebu da se autentičnim i kvalitetnim proizvodima sa ove regije doda nova vrijednost i omogući pristup novim tržištima, Komora je poručila da je ovo prelomni momentat za unapređenje proizvodnje, promocije i plasmana domaćih proizvoda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *