Semberci najuspješniji na 20. Republičkom kupu u gađanju letećih meta

U Banjaluci je održan 20. Republički kup u gađanju letećih meta, na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz cijele Republike Srpske, a najviše nagrada osvojili su učesnici iz Semberije koji su i bili najbrojniji.

Ovogodišnje takmičenje na banjalučkom strelištu u Rakovačkim barama održano je u “trap” disciplini, saopšteno je iz Lovačkog saveza Republike Srpske.

Manifestaciju je, uz prigodan govor svečano otvorio predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske Darko Ćulum, koji je i predsjednik Lovačkog udruženja “Zmijanje” Banjaluka koje je ove godine bilo domaćin manifestacije.

Nakon dvodnevnog takmičenja, u grupnoj fazi najbolja je bila ekipa Lovačkog udruženja “Semberija dva”, druga je bila “Semberija jedan”, a treće Lovačko udruženje “Vučijak” iz Broda.

U pojedinačnoj kategoriji prvi je bio Nenad Čečevac, drugi Slađan Milošević, a treći Branislav Purić.

Pobjednicima je pehare i nagrade dodijelio predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, koji je zahvalio domaćinu na odličnoj organizaciji takmičenja, te je istakao značaj lovnog streljaštva u sveukupnom lovstvu Republike Srpske.

On je naglasio da će Savez i dalje aktivno podržavati rad ovog sektora, sa posebnim akcentom na potrebu jačanja aktivnosti na popularizaciji ove sportske discipline kod mlaćih lovaca.

Uporedo sa tamičenjem, u Banjaluci je održana i sjednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.