Šekler: Oni koji su vakcinisani ne treba da se opterećuju novim sojevima /VIDEO/

Testirano je u Srpskoj 205 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen kod jedne osobe iz Doboja, nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 41 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 24.

Među zaposlenima u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske već šestu sedmicu zaredom nema pozitivnih na virus korona niti odsutnih zbog bliskog kontakta sa zaraženim osobama, saopšteno je iz Fonda.

Federacija BiH potpisala je danas ugovor sa Kinom za nabavku 500.000 vakcina Sinopharm. Vlada Federacije već mjesecima pokušava direktno nabaviti jedan broj vakcina za građane Federacije te da je ovo prvi potpisani ugovor za dirketnu nabavku vakcina.

Niko nije ukinuo mjere, a svi se ponašaju kao da jeste, virus će naći nevakcinisane, upozorava za RTS Doktor Milanko Šekler, imunolog i mikrobiolog.

Upozorava da ima mnogo nevakcinisanih ljudi od 18 do 40 godina starosti. Ističe da je zato važno da akcenat ostane na vakcinaciji radno aktivnog stanovništva.

U cilju približavanja imunizacije građanima u Crnoj Gori biće organizovana akcija mobilnih vakcinalnih ekipa koje će građane vakcinisati u njihovim domovima, ali i na poslu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *