Sedamdest davalaca iz Ugljevika darovalo krv na VMA

Sedamdeset dobrovoljnih davalaca krvi Društva “Rudar” iz Ugljevika darovalo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji /VMA/ u Beogradu ovu dragocjenu tečnost, za koju, prema riječima ljekara, ima potrebe posebno u vrijeme pandemije korona virusom.

Doktor sa VMA Dušan Vučetić rekao je da su danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupili 70 doza, a akciju organizuju već godinama sa ovim društvom.

“Više od 10 godina mi sarađujemo sa `Rudarom`, a u februaru je akcija davalaštva sa ovim društvom redovna. Godišnje imamo najmanje tri ovakve akcije i nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće”, rekao je za Srnu Vučetić, napomenuvši da se tokom tih akcija odazove veliki broj ljudi.

On je zahvalio svim davaocima koji su došli, uprkos pandemije virusa korona, u vrijeme nestašice krvi.

Vučetić je izrazio zadovoljstvo današnjom akcijom i saradnjom kojom će zasigurno biti spaseni mnogi ljudski životi.

Potpredsjednik DDDK “Rudar” Zoran Milović rekao je Srni da je ova akcija sa VMA tradicionalna, da je danas 70 dobrovoljnih davalaca dalo krv, što je za svaku pohvalu.

On je izrazio očekivanje da će se ova akcija nastaviti, te zahvalio osoblju sa VMA na odličnom prijemu i organizaciji.

“Rudar” je nakon akcije od Vojnomedicinske akademije i Instituta za transfuziologiju dobio i zahvalnicu za izuzetno pokazanu aktivnost u okupljanju dobrovoljnih davalaca krvi.

DDDK “Rudar” je danas sa dva autobusa iz Ugljevika i Bijeljine otputovao na VMA u Beograd, sa 72 davaoca od kojih je 70 bio u mogućnosti da daruje dragocjenu tečnost.

Društvo iz Ugljevika je najveće i najorganizovanije u regionu. “Rudar” ima saradnju sa više od 40 društava u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

DDDK “Rudar” je osnovano 1984. godine i trenutno broji oko 1.000 članova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *