Savremen dom za bolji život trećeg doba /VIDEO/

Dom za stara lica „Zlatno doba“ Lopare, je luksuzni dom za starija i nemoćna lica sa zadatkom da korisnicima obezbijedi potpunu socijalnu i zdravstvenu zaštitu na dostojanstven način uz suosjećanje i razumjevanje koje oni zaslužuju. Dom za stare i nemoćne nalazi se na samom izlazu iz Lopara prema Brčkom. Izgrađen po evropskim standardima, dom nudi kvalitetan smještaj i njegu starim, bolesnim i nemoćnim licima uz stalni nadzor, njegu i pomoć ljekara i ljubaznih medicinskih sestara.

Stručno osoblje, vodi računa o svim vitalnim funkcijama korisnika Doma za stara lica, o ishrani, njegi, psihičkom stanju i raspoloženju istakao je socijalni radnik ove ustanove Didić Admir

Ishrana u staračkom domu mora biti prilagođena životnom dobu, kao i zdravstvenim i drugim potrebama stanara. Da bi se spriječile dodatne komplikacije, a, ujedno, produžio i životni vijek, adekvatna ishrana u staračkom domu je obavezna kada je njega starih lica u pitanju.

Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare istakao je da imaju odličnu saradnju sa ovom ustanovom kako bi zajedničkim snagama obezbijedili najbolju moguću njegu za naše najstarije.

Dom za stara lica “Zlatno doba” pozicionirao Lopare kao jedan od najbitnijih regionalnih centara za njegu starih lica i odličan je primjer kako ljudi iz dijaspore mogu da pomognu svom rodnom kraju i da pomognu privredi lokalnih zajednica iz kojih su potekli istakao je načelnik opštine Lopare Rado Savić

Ustanova socijalne zaštite dom za starije osobe “Zlatno doba”, Lopare je počela je sa radom 2011. godine. Novi dio objekta je kapaciteta 80 mjesta, sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Od tada pa do danas stalno se radilo na unapređenju ustanove u pogledu kvaliteta smještaja, kvaliteta u pružanju usluga i upošljavanjem stručnog kadra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *