Sastanak o bezbjednom održavanju matura /VIDEO/

Sve srednje škole na području Bijeljine organizovaće od 20. maja proslavu maturske večeri, rekao je danas predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Duško Đurić.

Đurić je, nakon sastanka sa predstavnicima policijske i gradske uprave, rekao da su razgovarali o tome kako da preventivno djeluju da bi bila izbjegnuta eventualna neželjena dešavanja.

“Očekujemo da u sedmici proslave maturske večeri učenici imaju dovoljno strpljenja da sve protekne u najboljem mogućem redu, a mi smo tu da sve to organizaciono pripremimo”, rekao je Đurić novinarima.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Predrag Račanović rekao je da je izmjenama Zakona o osnovnom obrazovanju Republike Srpske predviđeno da se maturske večeri za osnovce organizuju u prostorijama škola i da ove godine neće biti defilea maturanata.

Račanović je naveo da će u saradnji sa savjetom roditelja i učenika osnovnih škola osmisliti način na koji će biti organizovana proslava maturske večeri.

“Zakonom je definisano da, ako škola nema uslova da se u školskim objektima organizuje proslava, da se ona u saradnji sa lokalnom samoupravom organizuje u sportskim ili centrima kulture”, naveo je Račanović.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u Policijskoj upravi Bijeljina Radomir Milošević rekao je da će biti preduzete sve mjere i radnje kako bi bilo spriječeno eventualno narušavanje javnog reda i mira i saobraćajne nezgode u kojima učestvuju maturanti.

Šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Bijeljine Ljubica Mlađenović rekla je da ove godine od 800 do 900 maturanata završava osnovnu i srednju školu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *