Potpisani ugovori o finansiranju projekata 45 udruženja građana /VIDEO/

U Bijeljini su danas sa predstavnicima 45 udruženja građana potpisani ugovori o finansiranju, odnosno sufinansiranju projekata, ukupne vrijednosti 79.500 KM, za koje će sredstva biti izdvojena iz gradskog budžeta.

Riječ je o projektima koji će biti realizovani tokom ove godine, a aktivnosti ovih udruženja odnose se na različite oblasti – kulturu, sport, ekologiju, probleme osoba sa invaliditetom, prava nacionalnih manjina.

Cilj finansiranja ovakvih projekata jeste doprinos motivaciji lokalnih udruženja da kreiraju korisne sadržaje za građane, ali i da na najbolji način promovišu Bijeljinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sredstva su, između ostalih, odobrena Udruženju “Diabeta”, čiji projekat ima za cilj promovisanje preventivnih pregleda kako bi dijabetes bio otkriven na vrijeme i stavljen pod kontrolu.

Sandra Milošević iz Udruženja “Diabeta” kaže da je njihov cilj da u okviru projekta “Pomozimo starim osobama, nemoćnim, socijalno ugroženim, omladini, recimo stop dijabetesu” pregledaju što više građana.

“Pregledi će biti obavljani na Trgu i u gradskom parku, a očekujemo da nas pozovu i mjesne zajednice. Broj ljudi koji boluje od dijabetesa svakim danom raste, a mnogi, nažalost, nisu registrovani”, rekla je Miloševićeva i naglasila da su ovakvi projekti od velike pomoći, jer su često jedini način prikupljanja sredstava za realizaciju odgovarajućih aktivnosti.

Radinka Todić iz Udruženja žena “Beli anđeo” iz Dvorova istakla je da će sredstva koja su dobijena biti uložena u projekat očuvanja tradicije i običaja “Semberskog sijela”.

Ljubica Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti navela je da u registru imaju oko 80 aktivnih udruženja, a ovog puta su sredstva odobrena za 45.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *