Šarović ne zna da li će biti još osipanja članstva SDS-a

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je ova stranka pretrpjela štetu zbog procesa koji se vodio u proteklih mjesec i po dana i rezultirao isključenjem iz članstva predsjednika Gradskog odbora Bijeljina i člana Predsjedništva SDS-a Miće Mićića, navodeći da ne zna da li će biti još osipanja članstva.

Šarović je rekao da je Predsjedništvo SDS-a moralo da reaguje na taj način jer je iscrpilo sve mogućnosti za, kako kaže, vraćanje pojedinaca politici ove stranke.

“Posegnuli smo za isključenjem Mićića kako bi zaštitili autoritet institucija i tijela SDS-a i poštovanje njihovih odluka”, rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je dodao da iz ove perspektive ne može da kaže kolika je šteta načinjena SDS-u, niti da li će biti osipanja članstva.

“Potrebno je da svi djeluju u okviru Gradskog odbora koji nije raspušten i ima svog predstavnika – zamjenika predsjednika i vjerujem da će ovo biti period konsolidacije naše gradske organizacije u Bijeljini”, rekao je Šarović.

Predsjedništvo SDS-a juče je raspustilo bijeljinski Izvršni odbor Gradskog odbora SDS-a, te iz stranke isključilo dosadašnjeg prvog čovjeka Gradskog odbora Miću Mićića.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je 3. marta sporazum koji je Mićić ranije potpisao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, a prema kojem će Mićić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije koju podržava i SNSD.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *