Šarović: Analiza lošeg izbornog rezultata stranke /VIDEO/

Iako je ranije bilo nagovještavano da bi se sjednica Glavnog odbora SDS-a trebala održati u Banjaluci, SDS-ovci su se sastali danas u Bijeljini.

Pred Glavnim odborom izborni rezultati i odluka, ko će nakon nedavnih ostavki koje su pale u SDS-u rukovoditi strankom do unutarstranačkih izbora, koji će se održati u februaru sljedeće godine. Uoči početka današnje sjednice Mirko Šarović kaže da je pred Glavnim odborom analiza izbornih rezultata SDS-a.

Šarović za razmatranje ostavki rukovodstva stranke kaže da će se vidjeti da li će to biti na dnevnom redu.

Mediji pišu da ne postoji gotovo nikakva šansa da Mirko Šarović, nastavi da upravlja strankom čak ni u tehničkom mandatu do izbora njegovog nasljednika. Najveće šanse za preuzimanje kormila stranke ima aktuelni načelnik Teslića Milan Miličević koji je odustao od trke za člana Predsjedništva BiH i prepustio kandidaturu Mirku Šaroviću koji je izgubio za preko 100.000 razlike.

Odgovarajući danas na pitanje novinara da li pregovara o vlasti na nivou BiH, Mirko Šarović je rekao da je SDS-u i cijeloj opoziciji stalo da o tome zauzme jasan stav, još i danas.

Sjednici Glavnog odbora koja je održana u Bijeljini prisustvovali su i novoizabrani poslanici i načelnici opština i gradova iz SDS koji nisu članovi ovog tijela.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *