Saradnja Pedagoškog fakulteta i osnovnih škola iz regije Bijeljina /VIDEO/

U Bijeljini su danas potpisani  sporazumi  o saradnji između Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i svih osnovnih škola iz Bijeljine, Ugljevika, Lopara i  Bogatića  iz susjedne Srbije. Cilj je da se studentima Pedagoškog fakulteta omogući praksa u navedenim školama ali i unaprijedi kvalitet nastavnog procesa.

Potpisivanje sporazuma organizovano je s ciljem  unapređenja nastavnog procesa i obrazovanja uopšte na našim prostorima.Današnjim potpisivanjem sporazuma praktično je ozvaničena saradnja između Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i škola sa područja regije Bijeljina , kao i Bogatića u Srbiji. Prema riječima dekana Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibora Stevića ova aktivnost je bila predviđena prošle godine , ali je zbog pandemije virusa korona pomjerena.

Nakon potpisivanja sporazuma sa direktorima Osnovnih škola razgovarano je i o aktuelnim problemima u oblasti obrazovanja.

Osnovna  škola  “Knez Ivo od Semberije”u  Bijeljini jedna je od najvećih u gradu i koju pohađa 1.620 učenika.

Potpisani sporazum definiše bolji način saradnje između škola i Pedagoškog fakulteta.

Ova saradnja će obogatiti nastavnu praksu i uticati na dalje stručno usavršavanje nastavnika u školama, kažu prosvjetni radnici iz susjedstva.

Prema riječima dekana Pedagoškog fakulteta iz godine u godinu smanjuje se broj zainteresovanih brucoša za studiranje , a taj negativni trend prati i smanjenje nataliteta u RS.

Na današnjem skupu se razgovaralo i o tome , ali i o načinu unapređenja nastavnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *