Sajam “Dani maline” okupio rekordnih 80 izlagača

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić otvorio je danas u Bratuncu Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Dani maline” na kojem učestvuje rekordnih 80 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Šulić je čestitao organizatorima na uspješnom organizovanju manifestacije i izrazio zadovoljstvo što je sajam postao tradicionalan, kao i brojem izlagača i posjetilaca.

On je poželio da se tradicija nastavi i da svaki naredni sajam bude bolji od prethodnog.

Šulić je istakao da će resorno ministarstvo i dalje pružati podršku organizovanju Sajma maline po kojem je ova opština prepoznatljiva i najveći je proizvođač ovog voćs u Republici Srpskoj.

Otvaranju “Dana maline” prisustvovao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać koji je istakao da ovo ministarstvo izdvaja znatne podsticaje za malinarstvo u Bratuncu i da će to biti i nastavljeno.

Otvaranju dvodnevnog sajma prisustvovali su ambasador Italije u BiH Marko di Ruco, predsjednici nekoliko opština iz Srbije, te direktori Zavoda za zapošljavanje i Turističke organizacije Republike Srpske Miroslav Vujičić i Miodrag Lončarević.

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović zahvalio je izlagačima i posjetiocima, ističući da opština stvara ambijent da se malina brendira i da se radi na njenoj preradi i proizvodnji finalnog proizvoda od ovog voća čime bi se omogućila bolja zarada i otvaranje novih radnih mjesta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *