Sačiniti investicioni plan ulaganja u RiTE “Ugljevik”

Uprava “Elektroprivrede Republike Srpske” i rukovodstvo Rudnika i termoelektrane /RiTe/ “Ugljevik” saglasni su da treba sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u RiTE, a u procesu zapošljavanja angažovati samo kadar neophodan za održavanje proizvodnje.

Prilikom posjete RiTe “Ugljevik” razgovarano je o povećanju produktivnosti i stabilnosti rada ovog preduzeća, a akcenat je stavljen na Plan poslovanja za ovu godinu, odnosno prioritetno planiranje nabavki u svrhu obezbjeđenja pouzdanog i sigurnog rada, te smanjenja troškova u angažmanu trećih lica.

Na sastanku je zaključeno da je neophodno sprovesti analize istraživanja tržišta u vezi sa vrijednošću roba, radova i usluga, te sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u RiTe “Ugljevik”, koji će biti predstavljen matičnom preduzeću, a potom resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Sagovornici su se saglasili da se u procesu zapošljavanja poštuju propisane procedure od strane holdinga i Vlade, te da se angažuje samo kadar neophodan za održavanje proizvodnje, pri čemu će se dati prioritet kvalifikovanom kadru iz kategorije boračke populacije.

Neophodno je izvršiti prekvalifikaciju zaposlenog kadra da bi se smanjio broj trećih lica u radovima na RiTe, a samim tim i troškovi poslovanja.

Uprave dva preduzeća očekuju i analizu stanja i pogonske spremnosti, kao i preporuke od Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor i Instituta “Nikola Tesla” iz Beograda koji su za to zaduženi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

One thought on “Sačiniti investicioni plan ulaganja u RiTE “Ugljevik”

  1. RiTE Ugljevik,do sada je poslovala tako da je zapošljavala radnike po stranačkoj podobnosti,bez obzira što njihova stručna sprema nije bila potrebna preduzeću.
    Nedomaćinsko upravljanje,od strane podobnih,nije vodilo računa o napredovanju firme,i pravo je čudo da je preduzeće uopšte postalo.O,načinu zapošljavanja bi se tek,imalo šta za reći,u negativnom smislu.Frapantna je činjenica da se tek nakon smrti trojice direktora,saznalo o njihovim milionima,koje nikako nisu mogli uštedjeti od svojih primanja.
    Neko bi svakako morao odgovarati za pljačke preduzeća!A,zašto već nije?!?!?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *