Ruski specijalisti uspješno izvršili zadatak pružanja pomoći Srpskoj

Rusko vojno osoblje uspješno je ispunilo zadatak pomoći Republici Srpskoj u borbi protiv širenja virusa korona, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Riječ je o kombinovanom odredu specijalista radijaciono-hemijsko-biološke zaštite Ministarstva odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na svečanoj ceremoniji nagradila ruske specijaliste koji su uspješno ispunili sve zadatke.

Cvijanovićeva je, kako se navodi, nagradila Medaljom zasluga za narod Republike Srpske komandira odreda, pukovnika Maksima Sologubova.

Navodi se da su ruski vojni specijalisti u Republici Srpskoj preduzeli mjere dezinfekcije u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju, Gradišci i Nevesinju.

Obrađeno je oko 50 objekata, zatim javnih površina ukupno više od 200.000 metara kvadratnih, dijelovi asfaltiranih puteva ukupne površine oko 20.000 metara kvadratnih.

Ruski ljekari davali su preporuke i ukazivali pomoć u liječenju pacijenata u više od 20 medicinskih centara, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je 9. aprila ruski ministar odbrane, general vojske Sergej Šojgu, u ime vrhovnog komandanta oružanih snaga Rusije Vladimira Putina, dao uputstva o brzom pružanju pomoći Republici Srpskoj u borbi protiv širenja infekcije virusom korona.

U Srpsku su avionima “iljušin” upućena 24 člana vojnog osoblja i pet jedinica vojne i specijalne opreme.

Pomoć u borbi protiv širenja virusa korona ukazivana je, kako se navodi, u dogovoru sa rukovodstvom Republike Srpske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *