RS – 30 odsto testiranih građana ima antitijela, sutra pojačane kontrole /VIDEO/

Zaraženo još 195 osoba u RS, preminulo je 15 ljudi. Preminulo 11 osoba, zaražene još 304 u FBiH.Prema mjestu prebivališta, najviše zaraženih u Srpskoj je iz Banjaluke 43 osobe, 39 iz Trebinja, 24 iz Bijeljine.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 822. U Bijeljini je danas evidentirano 25 novih slučajeva pozitivnih na korona virus. U Kovid bolnicama je na liječenju 63 bolesnika, od kojih je 21 vitalno ugroženo. Na respiratorima /mehaničkoj vetilaciji je 11 oboljelih. N

a sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da će PCR laboratorija  raditi I za vrijeme praznika osim 1., 3., 7. i 9. januara, u dane državnih praznika.

Zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika stabilno je i vidljiva su svakodnevna poboljšanja, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Upućen je apel građanima da mjere strogo poštuju tokom predstojećih praznika.

U Republici Srpskoj antitijela na virus korona ima 30 odsto testiranih građana, saopštio je dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić. Obrađeno je 1.370 uzoraka. Konačni rezultati biće poznati krajem januara.

BiH je uplatila avans za 1.232.000 doza vakcina, dok će EU za zemlje Balkana obezbijediti doze u iznosu od dodatnih 70 miliona evra, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministra. U saopštenju se precizira da je BiH, putem mehanizma “Kovaks”, naručila vakcine, koje treba da pokriju vakcinaciju 20 odsto stanovništva BiH, te da je najavljena i kupovina dodatnih količina.

U Srpsku stižu samo bezbjedne i efikasne vakcine, kažu u Institutu za javno zdravstvo. Vakcine bi trebalo da stignu u prvom kvartalu 2021. krajem februara ili početkom marta.

Ruska vakcina protiv koronavirusa “Sputnjik” stigla je u Srbiju i prvi kontingent od 2.400 doza je dopremljen na Institut Torlak. Srbija jedina zemlja u Evropi, a možda i u svetu, koja ima vakcine dva različita proizvođača. Vakcinacija ruskim vakcinama verovatno počinje od 2., 3. ili 4.januara

Iz Inspektorata Republike Srpske za kažu da će Sutra biti pojačane kontrole poštovanja mjera u cijeloj Srpskoj, poručuju da će svi inspektori biti na terenu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *