Rok za podnošenje prijava za nabavku mehanizacije produžen do 4. novembra

Rok za podnošenje prijava na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Republici Srpskoj za nabavku mašina, opreme i alata /BTP-23/, u okviru projekta podrške Vlade Mađarske, produžen je do 4. novembra, saopšteno je iz Fondacije za održivi razvoj “Progresus”.

Više od 1.200 poljoprivrednika registrovalo se do ovog trenutka u POS sistem Fondacije i počelo da ispunjava elektronski formular, pri čemu većina prijava nije ispunjena u potpunosti u skladu sa proceduralnim uslovima javnog poziva, navodi se u saopštenju.

Fondacija je odlučila da zbog nezavršenih aplikacija, kao i jesenjih poljoprivrednih radova zbog kojih proizvođači nisu stigli na vrijeme da se prijave, produži rok za podnošenje prijava za još tri sedmice.

Krajnji rok za podnošenje prijava na javni poziv BTP-23 neće biti produžen nakon 4. novembra, pa iz Fondacije “Progresus” apeluju da poljoprivredni proizvođači i prerađivači ne čekaju posljednji dan do isteka roka, jer nakon 4. novembra neće biti moguće registrovati aplikaciju u POS sistem, niti završiti već otvorenu aplikaciju.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *