RiTE Ugljevik: Sastanak u Banjaluci konstruktivan

Uprava preduzeća Rudnik i Termoelektane /RiTE/ “Ugljevik” smatra da je sastanak u Banjaluci sa resornim ministrom Petrom Đokićem i rukovodstvom Elektroprivrede Srpske bio konstruktivan, da su imali razumijevanja za tehničko stanje, te su dali podršku za investicije neophodne za funkcionisanje i produžetak životnog vijeka Termoelektrane.

“Sve strane usaglasile su se oko činjenice da su trenutne poteškoće posljedica objektivne nemogućnosti izvođenja remonta u planiranom periodu. U narednih sedam dana preduzeće će izvršiti detaljnu analizu i dostaviti plan aktivnosti za narednih godinu dana”, saopšteno je iz RiTe Ugljevik.

Uprava RiTE Ugljevik ogradila se od Đokićevih navoda “da je Uprava, ili bilo koji njen član, upleten u blokadu javnih nabavki”, jer je, kako su istakli, Uprava RiTE Ugljevik sve procedure vezane za javne nabavke pokrenula blagovremeno, a o problemima koje su uzrokovale neosnovane žalbe više puta je upućivala dopise svim relevantnim institucijama, uključujući i Ministarstvo.

Iz RiTe Ugljevik je saopšteno da je Uprava podnijela krivične prijave protiv odgovornih lica u preduzećima koja su ulagala neosnovane žalbe, čime je dodatno potvrđena odlučnost menadžmenta da se blokada javnih nabavki otkloni.

U saopštenju se navodi da je proizvodnja električne energije u RiTE Ugljevik redovna, a da će nakon remonta, koji počinje 25. septembra, a završava početkom novembra, biti stabilna.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je juče Srni da postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju RiTE Ugljevik koji je u toku ove godine imao 22 neplanska izlaska sa mreže sa posljedicom nabavke zamjenske energije čija cijena je porasla u ovoj godini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *