RiTE Ugljevik: Plan proizvodnje uglja za devet mjeseci ispunjen 108 odsto

Plan proizvodnje uglja u Rudniku i termoelektrani “Ugljevik” ispunjen je sa 108,6 odsto od početka godine do kraja septembra, objavljeno je na sajtu preduzeća.

U ovom periodu proizvedeno je 1.578.414 tona uglja.

Kao dobru vijest ističu da je potpisan ugovor o nabavci velikog bagera, zapremine kašike 16 metara kubnih, čija se isporuka očekuje u narednom periodu.

Prioritet u isporuci uglja imaju jedino zaposleni u preduzeću, kojima se isporuka vrši subotom i nedjeljom, kao i “Gradska toplana” u Bijeljini, a izlazi se u susret i zahtjevima pojedinih domova zdravlja i bolnica.

Sva druga fizička i pravna lica su u redovnom postupku isporuke uglja, uključujući isporuke za Srbiju i Federaciju BiH.

U rudniku su potvrdili da je aktuelan veliki porast u potražnji uglja iz okruženja, prije svega zbog nestašice ovog energenta u FBiH, što je glavni razlog gužvi koje se stvaraju pri isporuci.

Na postrojenju pripreme i otpreme uglja radi se planirani remont, a poseban akcenat je dat zamjeni patosa grabuljara primarne drobilice, veliki dio poslova obuhvata i sanacija usipnog bunkera, a u sklopu remonta rade se i redovni poslovi na trakastim transporterima.

Renovirana je takozvana prozivaona, prostorija u kojoj se u svakoj smjeni vrši prozivka rudara, aktivnosti u vezi sa inforimisanjem i dogovor o rasporedu poslova, što je bio zahtjev sindikalne organizacije.

Zamijenjena je stara i dotrajala stolarija, uređeno stepenište, kao i prostorije za održavanje higijene u prozivaoni gdje svakodnevno prođe 300 radnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *