Rekonstrukcija puta od Podgore do Završja i Skakovice

U toku je rekonstrukcija puta koji vodi od Podgore preko Završja do Skakovice, ukupne dužine 7 kilometara.

Prema riječima zamjenika načelnika opštine Lopare Gorana Tasovca sa radovima se krenulo od magistralnog puta Bijeljina – Tuzla u selu Podgora i preko zaselaka Novčići i Muzelje doći će se do Crvenog kamena, gdje je otprilike polovina trase.

„Od tog mjesta će biti urađen krak prema zaseoku Savići u dužini oko  1300 metara, a zatim će sa Crvenog kamena biti nastavljena rekonstrukcija prema Završju  i Skakovici”, rekao je Tasovac.

On je naveo da se nasipanje, iskop kanala i popravak trase vrši uz potpuni odziv i učešće  svih mještana i stanovnika koji su prije Odbrambeno-otadžbinskog rata živjeli u navedenim mjestima, a potom se odselili u obližnje gradove.

Ukupna vrijednost  radova, za koje su građani do sada prikupili 21 000 KM, je oko 40 000 konvertibilnih maraka, preostali iznos će obezbijediti opština Lopare.

Mještanin sela Završje i odbornik u Skupštini opštine Lopare Mihajlo Ivanović, kaže da će obnova puta, u koje je uključeno mašinsko razgrtanje, valjanje posipnog materijala i uređenje trase i kanala, uz već asfaltiranih 700 metara, biti veoma značajna za mještane i za prijeratne stanovnike koji sada žive u Semberiji i okolnim mjestima, a održavaju svoja imanja, zemlju i vikendice u  selima i zaseocima kroz koje put prolazi.

Izvođač radova je firma „Zvornik putevi“, a grad Zvornik je donirao 100 i opština Sapna 50 kubnih metara posipnog materijala.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *