Razmotren prijedlog zakona o eksproprijaciji radi izgradnje auto-puta

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto- puta i gasovoda na dionicama Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

Ovim zakonom se, po hitnom postupku, uređuje poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje auto-puta i gasovoda na toj dionici, kao projekata od posebnog značaja za Srpsku, te finansiranje izvođenja geodetsko-tehničkih radova za potrebe posebnog postupka eksproprijacije, sprovođenje tog postupka i druga pitanja od značaja za izgradnju ovog auto-puta i gasovoda.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona rekla je da se Uprava organizovala kada je riječ o ovom postupku eksproprijacije.

Ona je istakla na tom planu da će o ovom postupku biti obaviješteni i nadležni sudovi.

U tekstu ovog zakona se navodi da je razlog za njegovo donošenje realizacija projekta izgradnje auto-puta i gasovoda da bi se riješila povezanost Srpske sa zemljama u okruženju i gasifikacija dijela Republike, te stvorili preduslovi za bolji život građana i ekonomski i privredni napredak Srpsku.

ŠeF Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić istakao je tokom ranije poslaničke rasprave o ovom prijedlogu zakona da je riječ o dijelu velikog projekta koji će donijeti korist stanovništvu Srpske, povezati Banjaluku i Beograd-Srpsku sa Srbijom i otvoriti nove mogućnosti.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić zaključila je današnje zasjedanje koje će biti nastavljeno sutra razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o metrologiji u Republici Srpskoj, po hitnom postupku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *