Razmotren prijedlog izmjena zakona o stvarnim pravima /VIDEO/

Zakonom o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima Republike Srpske definisano je da preduzeće koje je privatizovano može steći pravo svojine kroz postupak pred nadležnom institucijom samo nad objektima i zemljištem za redovnu upotrebu, poručeno je na sjednici Narodne skupštine koja je razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima.

Poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je da je ovaj zakon dobro rješenje, ali da lokalne zajednice ne žele da riješe problem legalizacije kuća izbjeglih i raseljenih lica.

Šef poslaničkog kluba DNS-a Darko Banjac smatra da je Republici Srpskoj potreban prijedlog izmjena i dopuna Zakona o stvarnim pravima čijom će se primjenom riješiti mnoge nedoumice u pogledu prava svojine.

Šef poslaničkog kluba Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je da će ovaj klub podržati izmjene i dopune Zakona o stvarnim pravima jer će time biti omogućena legalizacija zemljišta i kada je riječ o izbjegličkim naseljima u Zvorniku.

Pred poslanicima je i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *