Raspisan konkurs za upis studenata /VIDEO/

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj raspisan je danas, a Univerzitet u Banjaluci na prvi ciklus planira da upiše 2.772 studenta. Univerzitet u Istočnom Sarajevu planira da upiše 1.948 studenata.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević pozvao je sve svršene srednjoškolce u Srpskoj da školovanje u predstojećoj akademskoj 2021/2022. godini nastave na jednom od dva javna univerziteta u Republici Srpskoj. Studenti javnih univerziteta koji prvi put upisuju prvi ili drugi ciklus studija ostvaruju pravo na besplatno studiranje na fakultetima dva javna univerziteta u Srpskoj, koji su akreditovani i priznati u svijetu.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu počeće 21. juna, a završava se  25. juna. Prijem dokumenata se vrši svaki radni dan.Polaganje prijemnog ispita obaviće se 28.06.2021. godine sa početkom u 9,00 časova, a objavljivanje rezultata konkursa je 30.06.2021. godine do 14,00 časova, dok  upis primljenih kandidata počinje 05.07.2021. godine, a završava se 09.07.2021. godine.Na većini fakulteta spremni su za ove aktivnosti.

Na Pravnom fakulteta mjesta ima za 120  studenata.

Saglasno Odluci Vlade Republike Srpske, Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu u akademskoj 2021/2022. godini odobren je upis ukupno 101 studenata prvog ciklusa studija, od čega 100 redovnih studenata čije se studije finansiraju iz budžeta, te 1 student strani državljanin.

Kandidati za upis na Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina na prijemnom ispitu polažu dva od šest ponuđenih predmeta koje sami biraju. Predmeti iz kojih kandidati mogu izabrati dva iz kojih će raditi test na prijemnom ispitu su: Principi ekonomije, Sociologija, Ekonomika preduzeća, Informatika, Matematika i Statistika.

Na pedagoškom fakultetu u Bijeljini mjesta ima za 75 studenata na budžetu i 6 za strane državljane.

Na području Bijeljine prema podacima gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti srednje škole završila su 1023 učenika.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjaluci počeće 21. juna, a završiti 25. juna.Polaganje prijemnog ispita predviđeno je 28. juna u 9.00 časova, dok će prijemni ispit na Medicinskom fakultetu početi u 14.00 časova. Rezultati će biti objavljeni 30. juna .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *