Radojčić: Na liječenju 66 kovid pacijenata /VIDEO/

Stanje u Kovid bolnicama u Bijeljini nepromijenjeno, i dalje je veliki broj bolesnika sa teškim kliničkim slikama, među hospitalizovanima mali je procenat onih koji su vakcinisani.

Prema posljednjim podacima u Bijeljini novozaraženo 45 osoba. Na bolničkom liječenju u kovid bolnicama je 66 pacijenata od toga je 15 ljudi na mehaničkoj potpori, a više od polovine hospitalizovanih su pacijenti sa izuzetno teškim kliničkim slikama. U kovid bolnicama liječe se i tri mlađe osobe starosti od 30 do 35 godina koje imaju težu kliničku sliku Kovida i u stalnom su praćenju. Broj prijema na bolničko liječenje i otpusta pacijenata približno jednak.

Juče hospitalizovano sedam osoba i uglavnom je riječ o radno sposobnom stanovništvu do 50 godina starosti. Među onima koji se liječe u bijeljinskim kovid bolnicama mali je procenat onih koji su vakcinisani.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o primjeni treće doze vakcina protiv kovida 19 u Republici Srpskoj. Preporuke o takozvanoj buster dozi od Instituta za javno zdravlje čekaju i u bijeljinskoj bolnici.

Borba sa koronom traje od marta prošle godine, međutim do sada se klinička slika Kovida kompletno promijenila i to po treći put.

Vakcinacije protiv kovida 19 bez zakazivanja nastavljena je u Bijeljini i ove sedmice, dok će vakcinacija protiv gripa početi u drugoj polovini oktobra.

Stručnjaci upozoravaju da bi istovremena infekcija Kovidom i sezonskim gripom mogla da dovede do komplikacija kod nevakcinisanih, te pozivaju građane da se vakcinišu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.