Putin: Rusija će odgovoriti na svaki izazov, istina je s nama /VIDEO/

Sve oči su danas bile uprte u predsjednika Rusije. Vladimir Putin se obratio ruskoj Federalnoj skupštini i saopštio da Rusija obustavlja učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju. Što više oružja dugog dometa bude isporučivano Ukrajini, to će Rusija dalje morati da pomjera prijetnju od svojih granica – rekao je.

Putin je rekao da se obraća u odlučujućim i složenim vremenima, i da će trenutni događaji oblikovati budućnost Rusije. Kaže da je Moskva učinila sve da problem u Ukrajini riješi mirnim putem, ali da je Zapad imao drugačiji scenario. Naglasio je da Rusija nije u ratu sa narodom Ukrajine, te da su oni sami postali taoci kijevskog režima.

Uvodićemo aktivno najsavremenije tehnologije koje će podizati nivo armije i flote. Mnoga od tih oružja značajno prevazilaze analogne na Zapadu. Što više oružja dugog dometa bude isporučivano Ukrajini, to će Rusija dalje morati da pomjera prijetnju od svojih granica, rekao je ruski predsjednik. Rusija obustavlja učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju, kaže Putin.

Naša dužnost je da podržimo porodice koje su izgubile najmilije, rekao je. Sankcije su bile samo sredstvo – Zapad ima za cilj da natjera građane Rusije da pate. Međutim, to nisu uspjeli, niti će postići, naglasio je. Ekonomske vlasti su sačuvale stabilnost, a strateški zadatak je da našu privredu podignemo do novih granica, dodao je.

Nemoguće je pobijediti Rusiju na bojnom polju, zato se izvode sve agresivniji informacioni napadi. Ne prestaju napadi na našu kulturu, na Rusku pravoslavnu crkvu rekao je. Zapadne elite su postale simbol totalne laži, upozorio je ruski predsjednik.

Cilj Rusije je da zaštiti svoj dom i ljudske živote, a cilj Zapada – bezgranična vlast, rekao je Putin. Obraćanje predsjednika Rusije, pred Saveznom skupštinom gledala je cijela Rusija. Pomno se njegov govor pratio i širom svijeta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *