Put za Busiju – stručna rasprava

U svrhu iskorištavanje prirodnih potencijala planine Majevice u Loparama je održana stručna rasprava o zoning planu izgradnje pristupne saobraćajnice do područja posebne namjene turističko-rekreaciono – izletničkog centra „Busija“.

Na inicijativu načelnika opštine Rade Savića i opštinske uprave stručnu raspravu je organizovalo Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

„Ovo je drugi zoning plan koji radimo za opštinu Lopare, prvi je bio sam centar Busije, ovaj drugi je pristupna saobraćajnica“ – rekla je Branka Blagojević, šef odjeljenja za planiranje Grada Bijeljine.

Blagojevićeva je istakla da je ključni elemenat za aktiviranje područja Busije i dijela Majevice koji mu gravitira dobra putna komunikacija koja će dovesti do tog područja.

Trasa puta je predviđena od magistralnog puta Bijeljina -Tuzla do starog druma koji vodi do Busije, kroz naselje Podgora i u potpunosti bila na teritoriji opštine Lopare.

Urađen je zoning plan koji je prednacrt plana i posle javnog izlaganja, kad se prikupe i razmotre primjedbe, inicijative i sugestije građana i institucija i kad se na njih odgovori pripremiće se prijedlog plana koji će ići na Skupštinu opštine Lopare na usvajanje. Tako usvojen plan će postati osnov za pripremanje zemljišta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izgradnju puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *