PU Bijeljina: Ove godine znatno manje ilegalnih migranata /VIDEO/

Broj ilegalnih migranata znatno je manji ove u odnosu na prethodnu godinu, a manji je i broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te je u tom smislu, stanje na području koje operativno pokriva PU BIjeljina, ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Od početka januara do kraja oktobra evidentirano je ukupno 347 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što predstavlja smanjenje za 16% u odnosu na isti period prošle godine, zatim 505 prekršaja protiv javnog reda i mira, što predstavlja umanjenje za 13%, a evidentirana su i 442 prekršioca, što je manje za 14%, rekao je   

Kada je riječ o ilegalnim migracijama, u prvih 9 mjeseci 2022. godine, evidentirano je 61 lice afro-azijskog porijekla, što je za 73% manje nego za isti period prošle godine. Ni jedno od ovih lica nije imalo potrebnu ličnu dokumentaciju. To su većinom lica muškog pola, a njihovo ponašanje je miroljubivo i nisu zabilježena izvršenja krivičnih dijela ni prekršaja. Zabilježen je i jedan slučaj krijumčarenja lica, a prekršilac je propisno evidentiran i predat na dalje procesuiranje Tužilaštvu BiH.

MUP RS i PU Bijeljina u skladu sa Sporazumom o operativnoj saradnji u nadzoru državne granice šalje određeni broj svojih službenika koji zajedno sa policijskim službenicima Granične policije vrše sve neophodne mjere i radnje na kontroli državne granice i suzbijanju ilegalnih migracija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *