Prvo polugodište uspješno zahvaljujući umijeću prosvjetara

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić je, povodom završetka prvog polugodišta školske 2020/2021. godine, svim učenicima, rukovodstvima škola i nastavnom i vannastavnom osoblju uputila iskrene čestitke sa željom da sa svojim porodicama i u radosti provedu dane predstojećeg raspusta.

“Novu školsku godinu počeli smo sa velikom neizvjesnošću zbog pandemije virusa korona, ali zahvaljujući znanju, umijeću, kreativnosti i fleksibilnosti svih zaposlenih u prosvjeti uspješno i u školskim učionicama završavamo prvo polugodište”, navela je Trivićeva u čestitki.

Ona je rekla da društvo duguje zahvalnost prosvjetarima za iskazani trud i posvećenost u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika u vanrednim okolnostima.

Trivićeva je najavila da će 28. januara naredne godine biti dodijeljena Svetosavska nagrada da bi se istakla prosvjetiteljska uloga vaspitno-obrazovnih radnika, koji su postigli izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, kao i njihova neizmjerna važnost u procesima razvoja i napretka društva.

Cilj Ministarstva je da u školama stvori podsticajno okruženje za učenje i podučavanje, te da se i kroz reformu osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavi povezivanje obrazovanja i tržišta rada kako bi učenici tokom školovanja stekli sva potrebna znanja i vještine i dobili priliku za brzo zaposlenje.

“I ovom prilikom pozivam sve prosvjetne radnike da se sa inovativnim idejama i konstruktivnim prijedlozima uključe u izradu Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za period od 2022. do 2030. godine, na čemu ćemo raditi u narednoj godini. Sigurni smo da će dalje razvijanje nastavnih planova i programa, te školskih udžbenika doprinijeti efikasnijem radu svih prosvjetnih radnika i boljim ishodima učenja, što je jedan od najvažnijih ciljeva reformskih procesa”, navela je Trivićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *