Prvih 28 dana škole očekuje se veliki pritisak /VIDEO/

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 59 slučajeva virusa korona, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković. U posljednja 24 časa testirano je 455 laboratorijskih uzoraka.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, šest iz Kotor Varoša, pet iz Laktaša, po četiri iz Mrkonjić Grada i Bratunca, po tri osobe iz Banjaluke, Prnjavora, Gradiške i Dervente, po dvije iz Čelinca i Prijedora i po jedna iz Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara.

Epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje je nepovoljna,  a nadležni svakodnevno prate stanje, privatna druženja i okupljanja i dalje najveći izvor zaraze.

Zeljković rekao je da se pred početak školske godine intenzivnije prati epidemiološka situacija.

Zeljković je istakao da će biti održani sastanci sa kriznim štabovima lokalnih zajednica povodom početka školske godine o preduzimanju potrebnih mjera.On je dodao da se prvih 28 dana školske godine očekuje veliki pritisak u smislu nadzora epidemiološke situacije.

U bijeljinskoj Kovid bolnici hospitalizovano je  25 bolesnika.  U protekla 24 časa jedna osoba je preminula od posljedica COVID-a 19. Radi se o muškarcu starije životne dobi sa komorbiditetima. Jedan bolesnik je na respiratoru i  intubiran je. Većina hospitalizovanih zahtijeva povremenu ili stalnu kiseoničku terapiju.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano je sedam (7) novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje je nesigurna, saopšteno je iz bijeljinske bolnice.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1 526 uzoraka, od kojih je 234 pozitivno na koronavirus.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *