Prvi podaci: Đukanovićeva koalicija gubi Podgoricu

Koalicija “Svi za naš grad” osvojila je najviše glasova na izborima u Podgorici, ali većinu imaju stranke koje su pobijedile na parlamentatnim izborima 2020. godine, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju /CDT/ na osnovu 59 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Na sajtu CDT-a objavljeno je da je koaliciji “Svi za naš grad” aktuelnog gradonačelnika iz DPS-a Ivana Vukovića osvojila 40 odsto glasova, “Evropa sad” 21 odsto, a kolicija za “Budućnost Podgorice” 17,7 odsto.

Koaliciju “Idemo ljudi” podržalo je 10,6 odsto građana, a URA i Civis imaju šest odsto.

Prema podacima CDT-a, ispod cenzusa su Socijalistička narodna partija, Pokret Preokret i Svetosavska.

U Budvi je, prema podacima CDT-a, Demokratski front na čelu sa predsjednikom opštine Milom Božovićem ostvario apsolutnu pobjedu i nije im potreban koalicioni partner kako bi vršili vlast u prijestonici turizma.

DF je osvojio 18 mandata, dok je drugoplasirana Demokratska partija socijalista sa samo devet mandata.

Lista Demokratska Crna Gora-Demos osvojila je četiri mandata, dok su Socijalističa narodna partija i Građanski pokret URA osvojile po jedan mandat.

Na lokalnim izborima u Zeti, prema podacima sa više od dvije trećine obrađenih uzoraka, Demokratski front i Demokratska Crna Gora osvojile su apsolutnu većinu, saopštili predstavnici ovih političkih subjekata.

DF je osvojio oko 40 odsto, Demokrate oko 20 odsto, a DPS oko 25 odsto glasova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *