Prvi atletski miting u Bijeljini, otvorili ga Šeranić i Tuka /VIDEO/

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić otvorio je danas Prvi atletski miting “Trofej Bijeljine”, koji je okupio 80 učesnika iz Srpske i Srbije, te ocijenio da ovakvi događaji promovišu i zdravlje i Republiku.

Šeranić je izrazio zadovoljstvo što na ovom sportskom događaju vidi mnogo djece.

“Na Kongresu HISPA BH /koji se održava u Bijeljini/, na kojem sam učestvovao, govorili smo o promociji zdravlja i prevenciji bolesti, te sam iskoristio priliku da dam podršku i ovoj manifestaciji koja promoviše zdravlje”, rekao je Šeranić novinarima.

Organizatorima je zahvalio za poziv i naveo da će sa njima razgovarati o tome kako u budućnosti podržavati kraljicu sporta.

“Ovakvi događaji promovišu i Republiku Srpsku, jer sve počinje iz zajednice. Bitno je da imamo mehanizme kako da podržimo ovako sjajne stvari, a podrška neće izostati”, rekao je Šeranić, koji je ovaj miting otvorio sa proslavljenim atletičarom Amelom Tukom.

Tuka je ocijenio da su ovakvi mitinzi bitni za atletiku i mlade takmičare kojima treba obezbijediti što bolje uslove za trening.

“Nas sportiste čak ni ovakvo vrijeme ne sprečava da ispunjavamo svoje obaveze. Osjećam dužnost i odgovornost da mlađima omogućim bolje uslove za karijeru, a alat za to su i ovakvi mitinzi, te izgradnje dvorana i staza”, istakao je Tuka.

Direktor Atletskog mitinga Velibor Kovač rekao je da je ova sportska manifestacija, koja se prvi put održava u Bijeljini, okupila 80 učesnika iz Srpske i Srbije, te ukazao da je Atletskom klubu “Atletik” čast da su domaćini.

“Sve trke su srednjeprugaške – od 600 do 1.500 metara. Učestvuje pet reprezentativaca Srbije, od kojih su dva učesnici Svjetskog i Evropskog prvenstva. Tu je i osam prvaka BiH”, naveo je Kovač.

Kovač je ukazao da je bilo teško organizovati ovaj miting i da su bili suočeni sa finansijskim problemima, ali su uspjeli uz pomoć Vlade Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta, sponzora, te jednim dijelom grada Bijeljina.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je nadu da će sve proći u najboljem redu na današnjem mitingu, za koji je grad, naveo je, dao malu podršku.

“Ako danas sve prođe kako treba, nadam se da ćemo ovaj miting biti uvršten u tradicionalne događaje od značaja za grad Bijeljinu. Mislim da on to jeste i da će biti, jer predstavlja promociju grada, zdravog života i sporta”, rekao je Đurđević i ocijenio da su ovakvi događaji značajni za grad.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da će obaveza grada biti da se na ovome ne stane već da svake godine budu organizovani sve bolji mitinzi, koji će okupiti što više takmičara iz regiona.

Bivši prvak Evrope u atletici Dragan Zdravković, koji je prvi put u Bijeljini, ocijenio je da je današnji miting praktično početak istorije atletike u ovom gradu, naglasišvi da je stiglo nekoliko najboljih trkača iz Srbije i da je konkurencija sjajna.

On smatra da je atletika zanemarena jer nije profitabilni sport, na šta, kaže, najviše utiču roditelji, ali on smatra da je to najbolji sport.

Pobjednici po disciplinama osvajaju naslov pobjednika mitinga “Trofej Bijeljine” 2022. Tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama dobijaju medalje i diplome, a prvoplasirani i pehar “Trofej Bijeljine”.

Među sponzorima Prvog atletskog mitinga “Trofej Bijeljine” su “Vode Srpske”, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, gradski Agrarni fond i Tehnički remont Bratunac.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *