Prva Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija: Veselimo se i pobjedonosno kličimo – Hristos vaskrse /VIDEO/

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, patrijarh srpski Porfirije pozvao je duhovnu djecu na radost Vaskrsenja kako bi odagnali od sebe tugu koja nas pritiska godinu dana i koja se uselila u svaku poru našeg života.

Poručio je vjernicima da uvijek imaju pred sobom divne primjere vjere i rodoljublja predaka i velikana, i da budu dostojni nasljednici njihovih imena i njihovih velikih djela.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je u Vaskršnjoj poruci da u posebnim i teškim uslovima pandemije podmuklog virusa Gospod traži žrtvu i požrtvovanje za druga i poželio da radost Vaskrsa i ove stradalne godine vaskrsne iz tuge i zabrinutosti.Mitropolit Hrizostom je naglasio da je važno obratiti pažnju na sve ljude oko nas. On je naglasio da Vaskrs nije samo praznik – on je više od toga – naš identitet.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije podsjetio  je vjernike  u crkvi Svetog Pantelejmona u Bijeljini na Veliki četvrtak na krsno-vaskrsnu žrtvu Spasitelja Isusa Hrista. Istakao je da se trebamo potruditi da budemo dostojni svetim apostolima koji su duboko vjerovali u tajnu koju je Gospod ustanovio .

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svima ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život.Vjernici se međusobno pozdravljaju  riječima: “Hristos Vaskrse!” i “Vaistinu Vaskrse!” Taj pozdrav traje sve do Spasovdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *