Prva škola izvrsnosti Poljopriredna i medicinska škola

Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini predstavljena je danas kao prva škola izvrsnosti u gradu u okviru projekta uključivanja zajednice u eliminaciju nasilja koji se provodi pod pokroviteljstvom Žene UN i Švedske.

Direktor škole Zoran Despotović rekao je na svečanosti da je time prepoznata njihova posvećenost da čine izvanredne stvari u najboljem interesu učenika i stvaranju prilika za mlade da ostvare svoj potencijal.

Dragan Joković, izvršni direktor Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja “Otaharin”, zahvalio je ovoj bijeljinskoj školi na fantastičnoj saradnji koja je trajala nekoliko godina i istakao da su prva škola izvrsnosti za primjenu sofisticiranih i najsavremenijih pedagoških metoda u očuvanju zdravlja i prevenciji nasilja.

“Nasilje u porodici, fizičko kažnjavanje djece ili nasilje među mladima, bez obzira o kojem se obliku nasilja radi, ono destruktivno utiče na rezultate učenika u školi i ukoliko nasilje ignorišemo, ćutimo, naša djeca će postizati manje, neće biti motivisana za bolje akademske uspjehe, što će se odraziti na njihove sposobnosti u budućnosti, a posljedice možemo osjetiti svi”, naveo je Joković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *