Protivgradnim dejstvima spriječena šteta na usjevima /VIDEO/

Olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je juče u poslijepodnevnim časovima područje Bijeljine. Uz jak pljusak i olujne vjetrove, kratkotrajna sugradica registrovana je na nekoliko lokacija na području Bijeljine i Brčko distrikta. U Republici Srpskoj prethodnog dana dejstvovala je 31 protivgradna stanica i ispaljeno ukupno 67 protivgradnih raketa, saopšteno je iz preduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske”.

Milisav Trifunović, strijelac na protivgradnoj stanici broj 117 grada Bijeljina, rekao da su imali dosta aktivnosti prethodnih dana. 7. Avgusta gradonosni oblaci su stigli sa istoka iz pravca Mačve preko Drine, što je malo iznenadilo protivgradne strijelce.

Protivgradni strijelci su ipak reagovali i uspjeli razbiti  oblake sa 26 ispaljenih raketa u kratkom vremenskom periodu.

Iz istoga pravca, u nedelju, 9. avgusta , stigla je gradonosna oblačnost koja je brzom intervenciom strijelaca, sa 16 raketa, razbijena čim je stigla na teritoriju Republike Srpske.

Trifunović ističe da poljoprivrednici u Semberiji mogu mirno da spavaju jer nikakva veća šteta na usjevima ove godine nije prijavljena.

Protivgradna preventiva do sada je dejstvovala 24 puta u sezoni, a utrošeno je ukupno 1.014 raketa.  Čime su štete od grada u ovogodišnjoj sezoni svedene i lokalizovane na najmanja moguća područja i najmanje moguće mjere. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *