Proslavljena slava SKUD-a “Semberija” /VIDEO/

Lomljenjem slavskog kolača u svojim prostorijama, krsnu slavu Vidovdan obilježilo je Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Semberija” iz Bijeljine. Očuvanje tradicije i nizanje novih uspjeha, ističu u SKUD-u, prioritet su i u narednom periodu.

Očuvanje narodnog stvaralaštva, običaja, kulture i tradicije srpskog naroda prioritet je u radu Srpskog Kulturno-umjetničkog društva “Semberija” . Da smo na pravom putu pokazalča je i godina iza nas, kažu u ovom društvu koje je danas uz prigodnu svečanost i ugledne zvanice iz društvenog i javnog života Semberije i okruženja, obilježilo svoju krsnu slavu – Vidovdan.

I ove godine slavi SKUD-a “Semberija” kumovala je direktorka bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin. Članovi SKUD-a svojim posvećenim radom kroz druženje, igru i pjesmu vraćaju vjeru i nadu, šire ljubav i sve što je dobro u društvu, rekla je ona.

U susret Vidovdanu u subotu je u sali Centra za kulturu održan tradicionalni godišnji koncert SKUD-a “Semberija” .

Ovo društvo njeguje uglavnom srspko narodno stvaralaštvo, ali u bogatom repertoraru su i koreografije, muzika i pesma drugih naroda. Sačuvati narodno stvaralaštvo, unaprijediti ga i učiniti primamljivim novim generacijama, misija je koju decenijama uspješno ostvaruju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *