Promovisana knjiga “Ćirilicom pišem” /VIDEO/

Knjiga Željke Mlađenović “Ćirilicom pišem” predstavlja svojevrsni priručnik o tome kakvu brigu treba posvetiti maternjem jeziku i pismu i trebalo bi da je ima svaki učenik osnovne i srednje škole, poručeno je sa promocije ovog djela u bijeljinskoj Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”.

Mlađenovićeva je istakla da je u okviru ove knjige željela da spoji tradicionalno vrijeme sa modernim, u kome ćirilica prolazi kroz težak period, i to najviše zbog uticaja društvenih mreža koje prednost daju latinici. Napomenula je da je u okviru knjige i istraživanje koje je sprovela o položaju ćirilice u društvu, institucijama, medijima i školstvu, a koje je pokazalo da je ovo pismo danas u teškom položaju.

Recenzent Jelina Đurković istakla je da Mlađenovićeva pripada mlađoj generaciji koja je vrlo svjesna, savjesna i odgovorna u nastojanjima očuvanja niti srpske kulture, na čijem su čelu jezik i pismo.Direktorka Biblioteke Željana Arsenović rekla je da je promocija ove knjige organizovana povodom praznika posvećenog Svetim Ćirilu i Metodiju, te napomenula da ova ustanova čuva ćirilicu i kulturnu tradiciju svog naroda.

Nardona biblioteka Filip Višnjić aktivna je u promocijama mladih autora te im daje veliku podršku, a Mlađenovićeva je samo jedna od onih koja na kulturnom nebu Bijeljine treba da zuzme svoje mjesto.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *