Potpisan Sporazum o partnerstvu sa “Kros RTS-om” /VIDEO/

Pedagoški fakultet iz Bijeljine od ove godine učestvovaće u svim segmentima atletske manifestacije “Kros RTS-a”, čiji je fokus očuvanje identiteta srpskog naroda kroz kulturu, umjetnost, sport.

Sporazum o saradnji ove obrazovne institucije i “Krosa RTS-a” iz Srbije potpisali su danas dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević i direktor manifestacije Stevan Kovačević.

Stević je podsjetio da su saradnju sa “Kros RTS-om”, najmasovnijom atletskom manifestacijom u Evropi, započeli prošle godine, kada su jedini iz Republike Srpske bili pozvani da učestvuju.

On je istakao da fokus ove manifestacije nije samo na sportskim aktivnostima, već na ukupnom očuvanju identiteta srpskog naroda od kulture, umjetnosti do sporta.

Stević je rekao da su lani učestvovali u dijelu koji se zove “Susretanja”, gdje je bilo još oko 12 zemalja iz dijaspore, sa kojima su imali uključenja.

“Od ove godine očekujemo aktivnije učešće, veći nivo saradnje, kako bi naši studenti i prijatelji iz Atletskog kluba iz Bijeljine bili uključeni u aktivnosti”, naveo je Stević.

Kovačević je naveo da su se odlučili da prodube saradnju sa Republikom Srpskom i Pedagoškim fakultetom iz Bijeljine nakon odličnog učešća Stevića i studenata sa ovog fakulteta lani, te da je jedna od ideja da jedna od trka bude održana i u Bijeljini od sljedeće godine.

On je naveo da je bilo riječi o tome da se od ove godine uključi Atletski klub iz Bijeljine i “kompletno atletsko biće Srpske” u sva tri takmičarska segmenta “Krosa”, da Pedagoški fakultet učestvuje kao nosilac obrazovnih dijelova, kao i o učešću u umjetničkom segmentu.

“Pedagoški fakultet je prošle godine učestvovao u `IKT film festu` u Novom Pazaru, kvalifikovao se u završnicu, film je imao zapažene rezultate. Očekujemo da učestvujete i ove godine i sa novim filmom, kao i na `Strip festu`”, naveo je Kovačević.

On je dodao da je ove godine u “Krosu RTS kroz Srbiju”, kada istovremeno na svakom dijelu zemlje trče djeca, predškolci i đaci, jednom danu ciljem prošlo 55 odsto ukupne policija, što je, kako kaže, impresivan rezultat.

On je rekao da će takmičarska serija “Krosa RTS-a” biti završena u jesen u pet gradova Srbije – Somboru, Rejkovcu, Zaječaru, Leskovcu i Paraćinu.

“Imamo i obrazovne segmente manifestacije – `Susretanja`, obrazovni krug, te umjetnički krug `IKT film fest`, čija je završnica u Novom Pazaru. A od ove godine i `Strip fest` sa završnicom u Paraćinu”, naveo je Kovačević.

Kovačević je podsjetio da postoji i “Kros RTS-a u dijaspori” kada trče djeca rasuta po svijetu, a ove godine biće završen 12. juna, kada se očekuje da će u oko 15 zemlja Evrope, Južne Afrike, Kanade kroz cilj proći 5.000 do 6.000 djece.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *