Promovisan tradicionalni kalendar koji je nastao u toku Manifestacije “Tkanica od zlata, igre i zanata” /VIDEO/

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ organizovali su promociju pravoslavnog tradicionalnog kalendara koji je nastao u sklopu manifestacije „Tkanica od zlata, igre i zanata“.

Višednevna manifestacija “Tkanica od zlata igre i zanata” otvorena je 5. septembra i zvanično je zatvorena 23. septembra takmičarskim dijelom u kategoriji “Kolo za medalju”. U bijeljinskoj biblioteci promovisan je tradicionalni pravoslavni kalendar i obuhvaćeno je u kratkom video zapisu sve sto je priređeno semberskoj publici u toku održavanja ovih  kulturno umjetničkih dana.  

Na svečanoj promociji dodijeljenje su i zahvalnice za sve one koji su svojim radom i učešćem doprinjeli da Tkanica od zlata igre i znata , dobije važno mjesto u kulturnom uzdizanju našeg grada.

Sa izvornom pjesmom sarajevskog kraja, predstavili su se ove godine i članovi udruženja guslara i epskih pjesnika “Milenko Đukić Čiko” iz Bijeljine, koji već 15 godina bijeljinskoj publici predstavljaju običaje i tradiciju ove regije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *