Promocija diploma za 128 diplomiranih studenata Pedagoškog fakulteta /VIDEO/

Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu promovisao je 128 diplomiranih studenata, među kojima su se neki istakli svojim izuzetnim trudom i rezultatima.

Na svečanosti su uručeni i prigodni pokloni studentima generacije, koji kažu da se trud isplati te da je dobar uspjeh na studijima korak više ka zaposlenju.

Ovaj fakultet na osnovu svojih nastavnih, naučnih i istraživačkih aktivnosti, postao je prepoznatljiv kao regionalno središte obrazovanja nastavničkog kadra za rad sa djecom, kaže dekan fakulteta.

S obzirom da manje djece završava osnovnu i srednju školu, manje je i studenata na fakultetima i takav trend prisutan je ne samo kod nas nego i u okruženju. Razlog za to je demografija te migracije, s obzirom da veliki broj mladih odlučuje da školovanje nastavi u Srbiji.

Blagi pad u broju upisanih studenata bilježi i Pedagoški fakultet u Bijeljini. Postavlja se i pitanje kako usljed pada broja učenika u osnovnim i srednjim školama zadržati nastavni kadar ili omogućiti zaposlenje svršenim studentima. Jedan od načina da bi ovaj problem bio prevaziđen je smanjiti broj učenika u odjeljenjima.

 Uz promociju diplomaca priređen je na fakultetu svečani program koji su uveličali članovi hora Pedagoškog fakulteta u Bijeljini koji vodi profesor Desanka Trakilović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.