Privrednici upoznati o podsticajima Ministarstva privrede /VIDEO/

Sa uslovima koje trebaju ispuniti i samim sadržajem javnog poziva za direktna ulaganja upoznali su se danas privrednici i preduzetnici sa područja koje pokriva Područna privredna komora regije Bijeljina. Riječ je o javnom pozivu koji je raspisalo Ministarstvo privrede i preduzetništva RS a koji je vrijedan 14,5 miliona maraka.

Na inicijativu Razvojne agencije Grada Bijeljina i Privredne komore RS danas je Ministarstvo privrede i preduzetništva u Bijeljini prezentovalo linije finansijske podrške koje su namijenjene privrednim subjektima u Republici Srpskoj. Poseban akcenat stavljen je na podsticaje za direktna ulaganja za šta je javni poziv objavljen 17. avgusta i biće otvoren 30. dana od dana objavljivanja.

Cilj nam je bio da kroz realizaciju ove inicijative uspostavimo bolju saradnju između nas i resornog ministarstva, kako bi se privrednici i preduzetnici u Bijeljini bolje upoznali sa javnim pozivima koje raspisuje Ministarstvo privrede i preduzetništva, kažu u Razvojnoj agenciji grada i podsjećaju da je do 7. septembra otvoren javni poziv koji su raspisali za podsticaj preduzetnicima u ovoj lokalnoj zajednici.

U prošloj godini kroz jedan ovakav javni poziv do podsticaja je došao Dražen Kašiković, koji je pokrenuo priču o otkupu sekundarnih sirovina.

Pravo učešća na ovogodišnjem javnom pozivu Ministarstva privrede i preduzetništva imaju privredni subjekti i preduzetnici, odnosno oko 1.900 subjekata sa sjedištem u Srpskoj. Iskustva iz ranijih godina pokazuju da se trećina njih odazove i aplicira za sredstva javnog poziva. Svi koji ispune uslove, sredstva će i dobiti, kažu u resornom ministarstvu.

Predsjednik Područne privredne komore regije Bijeljina Stevo Savić podsjetio je i na inicijativu Privredne komore Srpske a koja je usmjerena ka jačanju kapaciteta ministarstva privrede i preduzetništva.

Uzimajući u obzir činjenicu da su privredni trendovi u Srpskoj u padu podsjeća predsjednik Područne privredne komore regije Bijeljina i dodaje da bi s tim u vezi sredstava koja su predviđena ovogodišnjim javnim pozivom trebalo da budu daleko veća od predviđenih.

Ukazao je Savić i na još jedan od problema na koji komori na čijem je čelu ukazuju privrednici, a koji je kaže on važno pomenuti, kako bi bio prevaziđen, a sve sa ciljem daljeg i jačeg razvoja privredne aktivnosti.

Podsjetimo, Javnim pozivom za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja koji je prezentovan danas u Bijeljini predviđena su sredstva u iznosu od 14,5 miliona KM. Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme ili razvoj i inovaciju novih ili značajno poboljšanje postojećih proizvoda, materijala i proizvodnih procesa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *