Pripreme za Božić u toku: Bogata ponuda prazničnih dekoracija /VIDEO/

Već nekoliko godina, prodavci badnjaka i najrazličitijih rukotvorina sa simbolima Božića, preplave bijeljinske ulice već prvih dana januara. Ponuda je bogata i raznovrsna, od klasičnih badnjaka, do pravih malih umjetničkih djela u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika.

U duhu Badnjeg dana i Božića, ulice u Bijeljine su obogaćene kreativnim aranžmanima. Badnjaci, korpice, slama, žito i ukrasne ikebane, samo su dio šarolike ponude. Dominiraju prepoznatljive hrastove grančice, ali je posljednjih godina, ponuda obavezne Božićne dekoracije na najfrekventnijim lokacijama u gradu znatno obogaćena. Oslanjajući se na sopstvenu maštu i kreativnost, a s druge strane, prateći zahtjeve kupaca, ulični prodavci su ovaj namjenski biznis, pretvorili u bazar pravih malih umjetničkih djela.

Kada su cijene u pitanju, na tom polju, kako većina prodavaca kaže, nisu imali mogućnosti da budu kreativni. Prilagođavaju se potrebama kupaca. Kupovalo se i danas, ali se bolja prodaja očekuje narednih dana.

Ponuda je bogata, pa dok neki zastanu kako bi kupili ono što su namjerili, ima i onih koji se u prolazu raspituju za cijene pa produže dalje. Neposredno pored Zelene pijace badnjake koje je isjekao na Ozrenu, prodaje i Cvijetin Pejić.Te se tradicije kaže drži već devet godina.

Zbog slabije kupovne moći stanovništva korigovao je i cijene ove godine,  pa badnjake prodaje po cijenama od dvije do tri marke,a  pšenica i slama koštaju po marku.

Kako god, Badnje veče i Božić se, ne mogu zamisliti bez badnjaka, a onima koji su spremni da izdvoje i koju marku više za bogatiju i unikatniju dekoraciju, bazar u centru grada nudi  odličan izbor.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.