Pripadnici Rosu se povukli sa Jarinja, prelaz deblokiran /VIDEO/

Administrativni prelaz Jarinje na putu Leposavić – Raška slobodan je za saobraćaj poslije 13 dana.

Srbi su uklonili blokade postavljene kao znak protesta zbog odluke prištinskih vlasti o zabrani kretanja vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Odmah po uklanjanju barikada administrativni prelaz su napustili pripadnici specijalne jedinice policije samoproglašenog Kosova Rosu.

Prije povlačenja te jedinice Srbi su povukli kamion na kome je bio istaknut pano sa natpisom “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”.

Nešto prije povlačenja Rosu i Srba na administartivnom prelazu su se rasporedili pripadnici KFOR-a, koji će u narednih 15 dana kontrolisati putinike i saobraćaj.

Administartivni prelaz Brnjak na putu Zubin Potok – Novi Pazar još nije deblokiran, a Srbi još nisu uklonili panoe sa natpisima “Dobro došli u zajednicu srpskih opština”.

Predstavnici KFOR-a su obavili razgovor sa gradonačelnikom opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem koji im je dao garancije da će sve oznake u blizini administrativnog prelaza biti uklonjene i da će put biti u potpunosti slobodan za povlačenje Kosovske policijske službe i njene specijalne jedinice Rosu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.