Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožena lica /VIDEO/

Povodom nastupajućih Novogodišnjih i Božićnih praznika, JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina , tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava, u svrhu podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu Grada Bijeljina.

Tradicionalno u povodu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika u Bijeljini se organizuje humanitarna akcija za prikupljanje pomoći najugroženijim stanovnicima Bijeljine.

Planirano je da paketi pomoći na adresi korisnika budu do Božića.

Ovu akciju zajednički organizuju  gradska Organizacija Crvenog krsta u Bijeljini i Centar za socijalni rad.

Iz ove dvije ustanove pozivaju sve zainteresovane za pomoć i donaciju materijalnih sredstava.

Tokom prošlogodišnje akcije podijeljeno je oko 200 prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno najugroženije prikupljeno je u humanitarnoj akciji, koju su tokom decembra organizovali Crveni krst i Centar za socijalni rad u Bijeljini.

Centar za socijalni rad Bijeljina i ove godine je isplatio po 100 KM na ime nabavke ogrjeva za 360 korisnika socijalne pomoći  koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć. Ove godine je podijeljeno po 100 KM za 360 korisnika koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć. Oni su tu pomoć dobili sa oktobarskom mjesečnom tranšom. Inače, u pitanju su lica koja redovno mjesečno primaju iznos od 135 KM na ime novčane pomoći. Polovinu tog iznosa obezbjeđuje grad, drugu polovinu resorno ministarstvo u Vladi RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.