Prijem za viceprvakinju Balkana Mariju Gavrilović /VIDEO/

Prijem za vice-prvakinju Balkana u karateu, Mariju Gavrilović, članicu Karate kluba “UNSU” iz Bijeljine upriličen je u Gradskoj upravi. Marija je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Poreču za djecu do 13 godina u sastavu reprezentacije BiH.

Marija Gavrilović osvojila je titulu vice-prvakinje Balkana za 2021. godinu uz minimalan poraz od 0:1 protiv reprezentativke Srbije.

“Imala sam povredu i nisam trenirala skoro godinu dana. Zadovoljna sam ovim uspjehom jer nisam bila u potpunosti spremna. Da sam se adekvatno pripremila bila bi možda i zlatna medalja, ali sam i ovako sasvim zadovoljna”, rekla je Marija Gavrilović.

Goran Ivković, član UO Karate kluba “UNSU”, Bijeljina izrazio je zahvalnost Gradonačelniku na današnjem prijemu.

“Moram reći da smo svi bili pomalo iznenađeni Marijinom odlukom da učestvuje na prvenstvu, zbog odsustva sa takmičarske scene, samim tim i treninga i priprema. Roditelji su pristali, pristao sam ja kao trener, nastupila je i ostvarila sjajan plasman na Balkansko prvenstvo“, dodao je Ivković.

Grad Bijeljina je uvijek tu da podrži mlade i vrijedne sportiste, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

“Ponosni smo na njih i na entuzijazam i energiju koju ulažu. To je važno i za generacije koje stasavaju, kako bi i njima usadili čvrst karakter i želju za još boljim rezultatom, a što Marija Gavrilović već uspješno sprovodi u djelo i služi na ponos kluba, svoje porodice i čitavog grada”, naglasio je Petrović.

Gradonačelnik je najavio da će i u narednom periodu podržati karatiste, koji se trenutno pripremaju za Svjetsku ligu koja će biti održana u decembru u  Veneciji, gdje će imati priliku da osjete pravu svjetsku sportsku scenu, jer je u pitanju najviši stepen takmičenja za djecu do 13 godina, uz učešće takmičenja iz 120 zemalja svijeta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *