Bijeljini potrebno više hraniteljskih porodica /VIDEO/

Povodom Međunarodnog dana djeteta, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas  prijem za hraniteljske porodice sa područja Grada Bijeljina. Prema podacima Centra za socijalni rad u Bijeljini trenutno ima 18 hraniteljskih porodica.

Hraniteljska priča Stake Lazić iz Bijeljine je teška i bolna.Prije šest godina se penzionisala i od tada se  bavi  hraniteljstvom. Ona danas brine o jednom licu koje je u potpunosti nesposobno od rođenja i nema bliže srodnike. On ima 55 godina. Ističe da je potrebna 24-časovna briga, ali da je zahvalna na snazi koju ima i koju može da mu pruži.

Na području Bijeljine hraniteljstvom se trenutno bavi 18  porodica.

U bijeljinskom Centru za socijalni rad ističu da u posljednjih deset godina razvijaju hraniteljstvo. Iako trenutno ima 18 porodica koje se bave hraniteljstvom, postoji prostora da se ova oblast unaprijedi , o čemu su razgovarali i sa gradonačelnikom Bijeljine.

Današnji prijem je potreba da pružimo podršku hraniteljskim porodicama i da im poručimo da nisu sami i prepušteni društvenim tokovima , kaže prvi čovjek Grada.

Bijeljini je potrebno još hraniteljskih porodica. Postoje djeca kojima je djetinjstvo, surovo prekinuto odsustvom roditeljske brige o njima. Gubitak roditeljskog doma je najveći  izvor njihove patnje. Ovoj djeci nije dovoljno obezbijediti krov nad glavom, njima je potrebna porodica da ih  voli i da joj pripadaju.

Dovesti u svoju porodicu dijete o kome se ne staraju njegovi roditelji, dati mu svoj dom i prihvatiti ga kao svoje, predstavlja visoku ljudsku vrijednost.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *