Prijem za učenike Tehničke škole koji su osvojili brojne nagrade i priznanja /VIDEO/

U godini jubileja, 100. godišnjice rada škole, učenici Tehničke škole “Mihajlo Pupin” nižu uspjehe na takmičenjima iz svih oblasti.

Republičko takmičenja iz fizike ove godine je održano u Bijeljini, a tri prvaka Republike Srpske su iz Tehničke škole “Mihajlo Pupin”. Prva 4.mjesta mladi fizičari zauzeli su i na regionalnom takmičenju. Republički prvak iz fizike u kategoriji prvih razreda je učenica ove škole Elena Mirković.

Ovogodišnji regionalni prvak iz programiranja je Nikola Jolović, učenik IV razreda bijeljinske Tehničke škole.

Na Republičkom takmičenju u fudbalu, održanom 4. i 5. maja u Bijeljini, ženska fudbalska ekipa osvojila je prvo mjesto u malom fudbalu.  Muška ekipa bila je drugoplasirana.  Fudbalerke Tehničke škole prvakinje su RS

Bista Mihajla Pupina koja se nalazi na ulazu u naš dom prosvjete upućuje nas da nastavimo sa marljivim radom, ističe direktor škole.Od naredne školske godine u ovoj srednjoškolskoj ustanovi uvode se i nova zanimanja.

Na rezultate i uspjehe koje su odgovornim nastavnim i vananstavnim radom zajedničkim snagama postigli učenici i njihovi mentori profesori, ponosni su u rukovodstvu ove škole, koja danas obrazuje više od 1000 učenika u 38 odjeljenja i četiri struke. Podsjetimo, za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, ova škola je odlikovana Ordenom Njegoša prvog reda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *