Prijem za predstavnike mjesnih zajednica u Gradskoj upravi /VIDEO/

Predstavnici savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica bili su gosti na prijemu u Gradskoj upravi.

Analizirajući učinak u godini na izmaku, gradonačelnik Ljubiša Petrović je ukazao na postignute rezultate u pogledu poboljšanja kvaliteta života stanovnika pojedinih mjesnih zajednica, uprkos činjenici da je u tekućoj godini bilo smanjenja sredstava za pomoć mjesnim zajednicama.

– U nekim mjesnim zajednicama smo uspjeli rekonstruisati određene objekte, a trenutno je u toku rad na putnoj infrastrukturi koja predstavlja veliki problem – rekao je gradonačelnik.

Prisutnima se obratio i Aleksandar Đurđević predsjednik Skupštine Grada Bijeljina ističući važnost savjeta mjesnih zajednica.

– Potrebe i zahtjevi stanovnika jedne mjesne zajednice se najbolje prezentuju Gradskoj upravi preko savjeta mjesnih zajednica. Iako oni nemaju status pravnog lica, njihov značaj je veliki – istakao je Đurđević.

Jovica Davidović predsjednik gradske Mjesne zajednice „Sokolski dom“ se osvrnuo na dva problema u svojoj mjesnoj zajednici.

– Najveći problem je infrastruktura, ali smo u toku ove godine asfaltirali dvije ulice i aplicirali za još tri projekta čiju realizaciju očekujemo u toku sledeće godine. Drugi problem su prostorije za sastanke koje su nam sada oduzete, a građani su ih koristili pedeset godina – rekao je Davidović.

Predsjednik seoske Mjesne zajednice Glogovac Cvijetin Spasojević je istakao da se i njegova mjesna zajednica suočava sa problemom vezanim za putnu infrastukturu.

– Glogovac je osam kilometara udaljen od Bijeljine, a imamo tri kilometra makadama i samo jedan asfaltirani put za Modran – precizirao je Spasojević.

Saradnja Gradske uprave sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica je dobra, a zahvaljujući savjetima, potrebe građana brže i jednostavnije bivaju predstavljene nadležnom odsjeku u okviru Gradske uprave, što istovremeno povećava mogućnosti da iste budu zadovoljene što je prije moguće.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *