Preventivni pregledi na trgu povodom Svjetskog dana zdravlja /VIDEO/

Bijeljinska bolnica obilježila je Svjetski dan zdravlja velikom preventivnom akcijom u centru grada zajedno sa Udruženjem “Diabeta” i isticanjem značaja prevencije i edukacije.

Veliki broj građana imao je priliku da, pored preventivnih pregleda koji su obuhvatali mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera i holesterola u krvi, saturacije i zglobno-brahijalnog indeksa, razgovaraju sa reumatologom, pulmologom, angiologom i internistima.

Pomoćnik direktora Bolnice “Sveti vračevi” Daliborka Spasojević rekla je da su najčešća pitanja građana bila kome da se jave u slučaju da im neki od parametara nije u granicama normale i na koji način da blagovremeno djeluju.

Prema njenim riječima, bila je to prilika i da se istakne značaj u prevenciji bolesti i preventivnih pregleda.

Predsjednik Udruženja “Diabeta” Sandra Milošević uputila je apel građanima da dođu u savjetovalište u prostorijama poliklinike bijeljinske bolnice radi preventivnog pregleda šećera kao i savjeta već registrovanim dijabetičarima.

“Glavni cilj je prevencija i edukacija”, istakla je Miloševićeva.

Svjetski dan zdravlja ove godine se obilježava pod sloganom “Moje zdravlje, moje pravo” naglašavajući time da je pravo na zdravlje neotuđivi dio ljudskih prava.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *