Preokret? Google traži da se vrati na Huawei telefone!

Izvori iz industrije tvrde da je Google prvi put preduzeo konkretne korake da se vrati na Huawei telefone!

Kompanija Huawei je pompezno u Barsi najavila ERU BEZ GOOGLE KOMPANIJE. Samo dva dana nakon toga Google kompanija je riješila da se vrati na Huawei telefone. To je, ako je vjerovati izvorima iz industrije, već zahtjevala od američke administracije.

Ukoliko je to istina – to je prvi konkretan korak, koji je velika američka kompanija preduzela nakon stavljanja kompanije Huawei na američku takozvanu crnu listu.

Pouzdani izvori ne navode motiv kompanije Google niti reakciju Huawei kompanije na zahtjev američke da ponovo sarađuje sa drugim najvećim proizvođačem Android telefona. Ipak, to je dobar znak za sve igrače u ovoj priči – posebno korisnike.

Amerika nikad i nije imala problem sa Huawei telefonima. Nego sa Huawei 5G i telekomunikacionom opremom i sva upozorenja administracije odnosila su se isključivo na taj segment. Amerikanci su, pokazalo se neuspješno, pokušali da odvrate saveznike od korišćenja Huawei opreme i servisa za njihove 5G mreže. Američka administracija je najavila pooštravanje mogućnosti poslovanja sa jednom od najvećih kineskih kompanija ikad.

Zanimljiva će biti reakcija kompanije Huawei, koja je istakla više puta, čak i u razgovoru sa MONDO novinarima, da želi da sarađuje sa Google kompanijom i da je jedan softverski update dovoljan da sve bude kao prije, ali da će nastaviti razvoj svoje platforme bez obzira na sve, jer ne želi više nikad da se nađe u situaciji da mora da se oslanja na bilo koga drugog (osim na sebe).

(Mondo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *